Yükleniyor..
  • inekle nedir?

    inekle, eğitimdeki fırsat eşitsizliğini bir nebze olsun azaltmaya çalışan, öğrencilere eğitim hayatları boyunca destek olmayı hedefleyen, Birebir Eğitim Vakfı’na bağlı bir sosyal sorumluluk girişimidir.

    Üniversite öğrencileri aracılığıyla birebir canlı eğitim desteği sunan inekle.com ile hayatına başlamıştır. Sonrasında inekle blog ve inekle tv ile öğrencilere kaliteli içerik sunmuştur.

  • inekle.com nedir?

    inekle.com, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sayısal ve sözel (İngilizce dahil) tüm derslerde üniversitede okuyan ve tarafımızca seçilmiş gençlerden birebir ve canlı, online özel ders alabildikleri bir platform.

    Öğrenciler, konu anlatımı ya da soru çözümü isteyebilirler. Ayrıca, çalışma stratejileri, üniversite ve bölümler hakkında da danışabilirler.

    Soru çözümü için canlı dersin yanı sıra bir de pasif soru-cevap modülü vardır. Önceden hazırladıkları sorularını, sisteme giriş yapan öğretmenlerin gördüğü soru havuzuna gönderebilirler.

  • inekle bu işten ne kazanıyor?

    inekle kar amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk girişimidir ve Birebir Eğitim Vakfı’na bağlı bir projedir. Platformda öğrencilere yardımcı olan üniversiteliler aynı zamanda vakfın bursiyerleridir ve elde ettikleri miktarlar kendilerine burs olarak aktarılır.

    inekle, üniversitelilerin elde ettiği rakam üzerinden herhangi bir komisyon almaz ve dolayısıyla da herhangi bir gelir etmez.

  • inekle bir gelir elde etmiyorsa, nasıl ayakta duracak?

    inekle halihazırda yatırım sermayesi ile çalışmalarına devam ediyor. Birebir Eğitim Vakfı ise elde ettiği kurumsal ve bireysel bağışlarla inekle’yi destekliyor. Dilerseniz siz de Birebir Eğitim Vakfı’na bağış yapabilirsiniz.

  • Üniversite seviyesinde destek alabiliyor muyum?

    inekle’de sadece ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde destek veriliyor.

    Ancak, inekle'den ders alan mezunlar, üniversite ve KPSS öğrencileri de var. Öğretmenlerin profillerini gezerek bir seçim yapabilir ve istediğin dersi verip veremeyeceklerini sormak için inekle üzerinden mesaj ya da SMS göndererek iletişime geçebilirsin. Bu şekilde iletişime geçebilmen için inekle’den en az bir kere dakika satın almış olman gerekir.

  • inekle’de öğretmen olmak ne demektir?
    inekle’de ders verenler üniversite öğrencileridir. Sitede öğretmen olarak yer alan her üniversiteli aynı zamanda Birebir Eğitim Vakfı’nın da bursiyeridir. Üniversitelilerin, inekle üzerinden öğrencilere yardımcı olarak elde ettikleri miktarlar kendilerine burs olarak aktarılır.
  • Öğretmen olmak istiyorum. Nasıl başvuru yapabilirim?
    Halihazırda bir üniversitede okuyor musun? O zaman, inekle.com/basvuru sayfasındaki başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak ilk adımı atabilirsin.
  • Mezunlar başvurabilir mi?

    inekle'de sadece üniversite öğrencileri (lisans, lisans üstü ya da doktora) ders verebiliyorlar.

    inekle, Birebir Eğitim Vakfı'na bağlı bir sosyal sorumluluk projesi ve amaçlarından biri de üniversite öğrencilerine burs sağlamak. Bu nedenle sadece halihazırda üniversitede okuyan öğrenciler inekle’de ders verebiliyorlar.

  • Başvurumda değişiklik yapabilir miyim?
    İstediğin düzeltmeleri okul e-mailin üzerinden info@inekle.com adresine gönderirsen, biz başvurunu güncelleriz.
  • Tekrar başvuru yapmama izin vermiyor, neden?
    Her e-mail adresi ile sadece bir kere başvuru yapılabiliyor. Bu yüzden tekrar başvurmaya çalıştığında başarısız oluyor. Her öğretmen alımında tüm başvuru havuzunu tekrar değerlendiriyoruz. O nedenle ikinci kere başvurman gerekmiyor. Başvurunda değişiklik yapmak istiyorsan, istediğin değişiklikleri okul e-mailin üzerinden info@inekle.com adresine gönderebilirsin.
  • Üniversite e-mailimi bilmiyorum. Yine de başvurabilir miyim?
    Başvuru yapabilmen için üniversite e-mailinin olması gerekiyor. Üniversitende ilgili departman ile görüşüp, kontrol edebilirsin.
  • Daha önce öğrenci üyeliği oluşturmuştum. Şimdi, başvuru yaparken kişisel email adresimi kabul etmiyor. Ne yapabilirim?
    inekle’de her email adresi sadece bir kere kullanılabilir. Varsa başka bir email adresini girebilirsin. Yoksa, info@inekle.com adresine yazabilirsin. Öğrenci üyeliğini iptal ettikten sonra seni bilgilendiririz.
  • Seçilip seçilmediğimi nasıl öğreneceğim?
    Başvurunun olumlu değerlendirilmesi durumunda seninle telefon ya da e-mail üzerinden iletişime geçeceğiz.
  • Başvurumla ilgili herhangi bir geri dönüş almadım. Bu seçilmedim mi demek?

    Henüz bizden olumlu cevap almadıysan ya başvurun henüz değerlendirilmemiştir ya da şu an için olumlu değerlendirilmemiş olabilir.

    inekle’de öğretmen alımları ihtiyaca göre yapılır. Bu nedenle kimseye olumsuz olarak dönmeyiz ve her öğretmen alım sürecinde havuzdaki başvuruları tekrar değerlendiririz. Yani, ikinci kere başvuru yapılması gerekmez.

  • Başvurum olumsuz değerlendirildiyse bu inekle'de öğretmen olma şansımı kaybettim mi demek?
    Hayır. İhtiyaca göre öğretmen alımı yapıyoruz. Her öğretmen alım döneminde mevcut başvuru havuzunu tekrar değerlendiriyoruz.
  • Grafik tablet veriyormuşsunuz, nedir o?
    Grafik tablet, ipad tarzı dijital bir tablet DEĞİLDİR. Grafik tablet, grafikerlerin, mimarların kullandığı, bir nevi mouse (fare) görevini gören bir çizim tabletidir. Daha fazla bilgi için tıkla.
  • Grafik tableti neden veriyorsunuz?
    inekle markalı grafik tabletleri, sisteme giriş yaptıktan sonra değerlendirme sürecini geçen öğretmenlere, ders anlatırken kullanmaları için veriyoruz. Burada amacımız bir yandan dersin kalitesini arttırmak bir yandan da ders anlatırken öğretmenlerin beyaz tahtaya daha rahat yazıp çizmelerini sağlamak.
  • Grafik tablet için bir ücret ödemem ya da sözleşme imzalamam gerekiyor mu?
    Grafik Tablet talep edebilmen için minimum 600 dakika ders yapmış olman gerekir. Herhangi bir sözleşme de imzalanmıyor ancak, tabletin hasar görmesi durumunda yenisini tedarik edemiyoruz. Ayrıca, öğretmenlikten ayrılma durumunda tabletin bize iade edilmesi gerekiyor.
  • Her hafta belirli bir süre ders anlatmak ya da çevrimiçi olmak zorunda mıyım?

    Her ay en az 240 dakika ders vermeni bekliyoruz. (inekle’de düzenli olarak yer alanlar, bundan çok daha fazla süre ders veriyorlar) Sistemde ne kadar çok çevrimiçi olursan öğrenciler tarafından o kadar çabuk fark edilirsin.

    inekle'ye öğretmen olarak alındıktan sonra ilk bir ayda ne kadar çevrimiçi olduğuna, verdiğin derslere ve öğrencilerden gelen yorumlara bakılır. Bunun sonucunda da bir değerlendirme yapılır ve devamlılığın konusunda karar verilir.

    Unutma ki, inekle Birebir Eğitim Vakfı’na bağlı bir sosyal sorumluluk projesi. Amacımız üniversitelilere ek gelir imkanı sağlamak ve aynı zamanda okul eğitimine ek birebir ve canlı online eğitim desteğini tüm öğrenciler için ulaşılabilir kılmak.

    inekle'de yer almak istiyorsan sorumluluk sahibi olmalı ve yaptığın işi ciddiye almalısın. Düzenli olarak sisteme girmeyecek ve dolayısıyla öğrencileri yarı yolda bırakacaksan başvurmamalısın.

  • Dilediğim zaman çıkabilir miyim?
    Sistemden çıkmak için info@inekle.com adresinden bizimle iletişime geçmelisin.
  • Çok pahalı değil mi?
    Bu noktada birkaç şey hatırlatmak istiyoruz. Özel ders fiyatları minimum 300 TL’den başlayıp, 1000 TL’lere hatta daha yüksek miktarlara varmaktadır. inekle.com’da, karşılaştırma yaptığın diğer sitelerde olduğu gibi pasif olarak, önceden hazırlanmış videoları izlemezsin. Burada, kendi seçtiğin üniversiteliden, birebir ve online özel ders alırsın. Yani, üniversiteliler her seferinde kişiye özel ders anlatırlar, soru cevaplarlar. Üstelik bir ders klasik özel derslerde olduğu gibi 60 dakika sürmek zorunda da değil, sadece sorunu sorup çıkabilirsin. Ya da konuyu 20 dakikada anladıysan devam etmek zorunda değilsin. Her seferinde farklı bir üniversiteliden yardım alabilirsin. Son olarak, klasik özel dersde mümkün olmayan, farklı ödeme seçenekleri var.
  • Neden bu kadar ucuz?

    inekle’nin amacı başından beri, bir yandan üniversitelilere burs sağlamak diğer yandan da birebir ve online özel dersi bir lüks olmaktan çıkarıp, tüm öğrenciler için ulaşılabilir hale getirmek olmuştur.

    inekle.com arada herhangi bir komisyon almadığı için ve sistem internet üzerinden işlediği (öğretmenlerin yol masrafı, zaman kaybı yok) için fiyatı bu kadar düşük tutabiliyoruz.

  • Nasıl dakika yükleyebilirim?

    Kredi kartı, ATM kartı ya da mobil ödeme ile Dakika İstasyonu’ndan dakika yükleyebilirsin. Dakika yüklemek için öncelikle inekle'ye üye olman gerekir.

    Fiyatlar ve ödeme ile ilgili detaylı bilgi için tıkla.

  • ATM kartı kullanabiliyor muyum?
    Evet, ATM kartı ile de dakika yükleyebilirsin ancak kartının internetten alışverişe açık olması gerekir. Bankan ile görüşerek kartını internetten alışverişe açtırabilirsin.
  • Niye 3D güvenli ödemeye zorunlu?
    3D Secure (3D güvenli ödeme) sistemi hem üye iş yerini, hem de kart sahibini koruyan ek bir güvenlik mekanizmasıdır. Ödeme işlemi ancak kart sahibi cep telefonuna gelen kodu girince tamamlanır. Böylece ödemeyi kartın sahibinin yaptığı kesinleşir ve çalıntı kart kullanımı önlenmiş olur.
  • Mobil ödeme ne demek?
    Cep telefonu ile dakika yükleyebilirsin. Tutar, faturalı hatlarda faturaya yansır, faturasız hatlarda ise TL bakiyesinden düşer.
  • Mobil ödemede neden miktar artıyor?
    Mobil ödeme sistemi alt yapısı için başka bir şirket ile çalışıyoruz. Mobil ödeme sisteminin doğurduğu ekstra masraflar birebir olarak tutara eklenir.
  • Telefona gelen mesaja “Evet” yazıp, gönderdim ama dakikam yüklenmedi. Neden?
    Bu durumda hattın mobil ödeme için kapalı olabilir. GSM operatörün ile görüşerek, hattını özellikle eğitimle ilgili mobil ödemeler için açtırabilir ve tekrar deneyebilirsin. Başka bir sorun olduğunu düşünüyorsan ya da problem devam ediyorsa info@inekle.com adresine yazabilir ya da 0216 911 85 55’ten bizi arayabilirsin.
  • Yüklediğim dakikaları o ay kullanmazsam, silinir mi?
    Hayır, dakikaların son kullanma tarihi yoktur. Sen kullanmadığın sürece hesabında beklerler. İstediğin zaman kullanabilirsin.
  • Hesabımdaki dakikaları başkasına transfer edebilir miyim?
    Hayır, edemezsin.
  • Toplu dakika ya da sürekli ders alanlara özel indirim var mı?
    Hayır, inekle herhangi bir gelir elde etmediği için toplu alımlarda herhangi bir indirim uygulayamıyoruz. Ödediğin miktarın tamamı ders aldığın üniversitelilere burs olarak aktarılıyor.
  • Dakika almadan önce deneyemez miyim?
    Ücretsiz deneme için hediye 10 dakikamız var. Üye olurken ya da üye olduktan sonra 10 dakikanı yükleyebilir ve inekle'yi deneyimleyebilirsin.
  • Ücretsiz deneme dakikasını nasıl yükleyeceğim?
    Henüz üye değilsen, üyelik formunun solundaki bölümü doldurarak hediye 10 dakikanı aktive edebilir ve sonrasında üye olabilirsin. Zaten üyeysen dakika istasyonundan 10 dakikayı yükleyebilirsin.
  • Ücretsiz deneme için neden telefonumu vermem gerekiyor?
    Merak etme seni aramayacağız, numaranı başkalarıyla paylaşmayacağız ve bu adımdan sonra bir daha SMS göndermeyeceğiz. Buradaki tek amacımız, ücretsiz 10 dakika için birden fazla hesap açılmasını ve diğer öğrencilerin hakkının yenmesini önlemek.
  • Nasıl mesaj göndereceğim?
    Öğretmenin profil sayfasında, sağ tarafta SMS ve mesaj gönderme kutusu vardır. Buraya mesajını yazıp, mesaj gönder butonuna basabilirsin.
  • Mesaj üzerinden soru sorabilir miyim?
    Hayır, mesajlaşma öğretmen ile haberleşip, randevulaşabilmen içindir. Hiçbir öğretmen mesaj üzerinden soru çözümü, konu anlatımı yapmakla yükümlü değildir.
  • Mesaj gönderdim, ne zaman cevap gelir?
    Öğretmenin mesajını görebilmesi için sisteme giriş yapması gerekir. Lütfen biraz zaman tanı. Çok acil bir durum varsa SMS göndermeyi tercih edebilirsin.
  • SMS göndermek ne demek?
    Çevrimdışı olan bir öğretmenden ders almak istediğinde, randevulaşmak amacıyla kendisine hızlıca ulaşmak için mesaj yerine SMS gönderebilirsin. Gönderdiğin SMS’ler direkt olarak öğretmenin cep telefonuna gider. Öğretmenin gönderdiği cevap senin inekle’deki mesaj kutuna düşer.
  • SMS nasıl gönderilir?
    Öğretmenin profil sayfasında, sağ tarafta SMS ve mesaj gönderme kutusu vardır. Buraya mesajını yazıp, SMS gönder butonuna basabilirsin
  • SMS gönderecektim ama butona basamıyorum. Neden?
    inekle’ye öğrenci olarak üye girişi yaptığın halde, SMS gönder butonuna basamıyorsan, karakter limitini aşmış olabilirsin. Mesajını kısalttığında, SMS gönderme butonu tekrar aktif olacak.
  • Ne zaman SMS göndermeliyim?
    Öğretmene acil ulaşmak istediğinde SMS göndermeyi deneyebilirsin. Çok acil bir durum yoksa ya da öğretmen dersteyse mesaj gönderebilirsin. SMS direkt olarak öğretmenin cep telefonuna gittiğinden durumdan daha çabuk haberdar olur.
  • Benim numaram karşı tarafa gidiyor mu?
    Hayır, SMS gönderildiğinde iki tarafla da telefon numaraları paylaşılmaz. Öğretmene SMS inekle’den gider.
  • SMS'e SMS olarak cevap verebiliyor muyum?
    Hayır. Öğretmenin gönderdiği cevap senin telefonuna değil, inekle’deki mesaj kutuna gelir ve oradan mesaja geri dönüş yapabilirsin.
  • SMS ücretli mi?
    Evet, tekil SMS'ler 1 inekle dakikası, toplu SMS'ler ise öğretmen sayısına göre doğru orantılı şekilde ücretlendirilir.
  • SMS neden ücretli?
    SMS gönderim hizmetini dışarıdan bir firmadan satın alıyoruz. inekle kar amacı gütmeyen bir platform olduğu için yani, herhangi bir gelir elde etmediği için dışarıdan alınan hizmetlerin bedelini yansıtmak zorundayız.
  • Öğretmene SMS gönderdim, cevap vermiyor!
    Öğretmen müsait olmayabilir ya da internete erişimi olmayabilir. Lütfen biraz zaman tanı.
  • Havuza soru göndermek ne demek?

    inekle’de birebir canlı ders alabileceğin gibi inekle soru-cevap uygulaması ile de yapamadığın soruları canlı derse girmeden çözdürebilirsin. Yani, ille de canlı özel ders almak zorunda değilsin. inekle.com veya inekle soru-cevap uygulaması üzerinden hazırladığın sorularını istersen sadece öğretmenlerin ulaşabildiği havuza da gönderebilirsin.

    Havuza gönderilen sorular, inekle öğretmenleri tarafından görüntülenebilir (Sayısal sorular sadece sayısal öğretmenlere, sözel sorular da sadece sözel öğretmenlere gözükür).

    İsteyen öğretmen sorunu üzerine alır ve cevabı yine inekle üzerinden sana metin ve/veya resim olarak gönderir.

  • Havuza soru göndermek ne kadar?
    Havuza gönderilen her bir soru için 1 soru hakkın eksilir.
  • Havuza nasıl soru gönderirim?
    Soru hazırlama sayfasında sorularını hazırlayıp, havuza gönderebilirsin. Daha önceden hazırlayıp sakladığın bir soru ise, Soru-Cevaplar sayfasından sorunu havuza gönderebilirsin.
  • Sorumu istediğim öğretmene gönderemiyor muyum?
    Hayır, havuza gönderilen sorular sisteme giriş yapan tüm öğretmenler tarafından görüntülenir ve isteyen öğretmen üzerine alır. Ancak, ille de bir öğretmenin çözmesini istiyorsan “Öğretmene Not” bölümüne not düşebilirsin (Unutma, seçtiğin öğretmen o an inekle’de değilse, bu sorunun cevaplanma süresini uzatabilir) Ya da, o öğretmenden canlı ders alabilirsin.
  • Sorularımı havuza gönderdim, cevap ne zaman gelir?
    Sistemdeki öğretmen sayısına, soruyu gönderdiğin saate (inekle akşam saatlerinde daha yoğun olur) ve sorunun tercih edilme durumuna bağlı olarak bu değişir. Bugüne kadarki istatistiklere baktığımızda bir soru öğretmen üzerine aldıktan sonra ortalama 8-10 dakika içerisinde cevaplanıyor.
  • Gelen cevabı nereden göreceğim?
    Cevap gönderildiğinde, sitenin başlık kısmında yer alan Soru-Cevaplar yazısının yanında bildiri olarak gözükür. Cevabını Soru-Cevaplar sayfasından kontrol edebilirsin. Bu sayfada, tablonun sağ üstündeki menüden Okunmamış Cevaplanan Sorular’ı seçerek, işini kolaylaştırabilirsin.
  • Gelen cevabı anlamadım, ne yapacağım?
    Cevapla ilgili soruların varsa, sadece bu soru ile ilgili olarak öğretmene mesaj atabilirsin.
  • Gelen cevap hatalı, soru hakkım da gitti, ne yapacağım?

    Soru havuzuna gönderdiğin soru yanlış çözülmüşse bunu 1 veya 2 yıldız vererek bize iletebilirsin. Denetleme ekibimiz verdiğin düşük puanı inceleyecek ve dediğin gibi bir yanlışlık varsa öğretmeni bu konuda uyaracaktır. Öğretmen bu uyarı ile beraber ya çözümünü revize eder ya da soru hakkını iade eder. Yaşadığın sorun devam ederse bizimle uygulama içindeki Destek kısmından veya info@inekle.com adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsin.

    Cevap doğru ama senin istediğin yoldan çözülmemişse öğretmene mesaj atabilir veya soruyu yeniden sorabilirsin. Bu kez Öğretmene Not bölümüne not düşerek tam olarak ne istediğini belirtebilirsin.

  • Soruma cevap gelmedi hala. Ne yapacağım?

    Bunun birkaç nedeni olabilir:

    • Sorun okunaklı mı? Yüklediğin resim bulanık çıkmış ya da kesik olabilir.
    • Unutma, inekle öğretmenlerinin hepsi üniversite öğrencileri. Bir çoğu gün içinde derste oluyorlar. Sabah veya öğlen havuza gönderilen sorular hemen cevaplanmayabilir.
    • Sorun zor ise, sistemde öğretmen olmasına rağmen henüz cevaplayacak biri çıkmamış olabilir.

    Unutma, eğer üzerinde biri çalışmıyorsa, dilediğin zaman sorunu geri çekebilirsin. (Bu durumda soru için bloke edilen soru hakkın da iade edilir.)

  • Sorumu üzerine alan öğretmen soruyu geri bıraktı. Soruyu tekrar havuza göndermem gerekir mi?
    Hayır, herhangi bir şey yapman gerekmez. Öğretmen soruyu geri bıraktığında soru havuza geri düşer ve aynı öğretmen soruyu tekrar üzerine alamaz.
  • Deneme sürümü var mı?
    inekle.com’a üye olurken ya da üye olduktan sonra ayarlar sayfasından hediye 10 dakikanı aktive edebilir, bununla inekle’yi deneyebilirsin.
  • Dersler nerede yapılıyor?
    inekle’de tüm dersler kendi geliştirdiğimiz sanal sınıfta birebir ve online olarak yapılır. Yani, dersler inekle.com üzerinde yapılır, fiziksel olarak bir yere gidilmesi gerekmez. Bu sayede öğrenciler nerede olurlarsa olsunlar, internet ve bilgisayar olduğu sürece zamandan ve mekandan bağımsız olarak özel ders alabilirler.
  • Dersler görüntülü mü?

    Hayır, değil. Dersler beyaz tahta, chat ve sesli iletişim modüllerinden oluşan bir sanal sınıfta işlenir. Görüntü yoktur (inekle.com’un ilk zamanlarında vardı ancak, öğrenciler tercih etmediği için kaldırıldı ve daha kaliteli bir sesli iletişim sistemi kuruldu).

    Öğretmenler beyaz tahta üzerine yazarak ve aynı zamanda sesli olarak anlatım yaparlar (Öğretmenin mikrofon açıp açamadığı bilgisi profilinde paylaşılır). Değerlendirme sürecini geçen öğretmenlere verdiğimiz inekle markalı grafik tabletler (çizim tablet) sayesinde rahatça, kalem kağıt kullanır gibi tahtaya yazabilirler.

  • Nasıl öğretmen seçerim?

    inekle’ye giriş yaptıktan sonra, ana sayfanda sınıf ve ders seçtikten sonra Öğretmen Ara butonuna bas. Karşına aradığın derste sana yardımcı olabilecek öğretmenlerin bir listesi çıkar (En üstte çevrimiçi yani, müsait olanları görürsün) Her öğretmenin kendi hakkında bilgi veren, ne kadar aktif olduğunu ve aldığı değerlendirmeleri gösteren bir profil sayfası vardır. Bu profilleri gezerek seçimini yapabilirsin.

    Unutma, inekle’deki öğretmenler sayısal ve sözel olmak üzere ikiye ayrılırlar ve her öğretmen her dersi vermeyebilir.

  • Canlı derste soru sorabilir miyim?

    Evet, sorularını önceden hazırlayıp saklamalısın. Ders esnasında Soru Yükle butonuna tıklayarak, hazırladığın sorulara ulaşabilir ve istediğini seçerek tahtaya yükleyebilirsin.

    inekle’ye üye olarak giriş yaptıysan, sorularını hazırlamak için tıkla.

  • Canlı derste konu anlatımı isteyebilir miyim?
    Evet, konu anlatımı isteyebilirsin. Konu anlatımı için öğretmene önceden haber vermeni tavsiye ederiz. Bu sayede öğretmen de hazırlık yapabilir ve ders daha verimli geçer.
  • Grup ders alınabiliyor mu?
    Hayır, inekle’de tüm dersler birebir ve kişiye özeldir.
  • Canlı derse nasıl girerim?
    Seçtiğin öğretmen müsait ise (profil fotoğrafının altında durumu yazar) sağ tarafta almak istediğin dersi seçip, Canlı Ders Al butonuna basabilirsin. Öğretmen müsaitse eğer, talebini kabul eder, birebir ve online özel dersin işleneceği sınıfa aktarılırsınız.
  • Canlı ders talebi gönderemiyorum. Neden olabilir?

    Lütfen aşağıdaki durumları kontrol et. Bunlar dışında bir hata olduğunu düşünüyorsan info@inekle.com adresinden ya da 0216 911 85 55 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsin.

    • inekle’ye öğrenci olarak giriş yaptığından emin misin?
    • Hesabında dakikan var mı? Soru çözümü için en az 2 dakika, konu anlatımı içinse en az 10 dakika olmalı.
    • Öğretmen tam sen talep gönderdiğin sırada başkası ile derse girmiş olabilir. Durumunu tekrar kontrol et, müsait mi?
    • İnternet bağlantın kısa süreliğine de olsa kopmuş olabilir.
    • Desteklediğimiz tarayıcılar dışında (Chrome ya da Firefox) başka bir tarayıcıdan girmiş olabilir misin?
    • Öğretmen ya da sistem tarafından engellenmiş olabilirsin.

  • İstediğim öğretmeni seçebiliyor muyum?
    Evet, istediğin öğretmeni seçebilirsin. inekle’nin güzelliği ve klasik eğitimden farkı da budur. Kiminle ve ne zaman çalışacağına sen karar verirsin.
  • Hep aynı öğretmenle mi çalışmam gerekiyor?

    Bir öğretmenle düzenli olarak çalışabileceğin gibi, her seferinde farklı biriyle de çalışabilirsin. Bu tamamen senin seçimin. Her ders için farklı bir öğretmenle de çalışabilirsin (ki her öğretmen her dersi vermediği için mantıklı olan budur).

    Her öğrenci farklıdır. Herkesin verimli olabildiği koşullar, bir ders verende aradığı özellikler de farklıdır. inekle.com’dan birebir ve online özel ders aldığında tek bir kişiye bağlı kalmak zorunda değilsin. Kafana uyan, en verimli ders çalışabildiğin kişiyi bu şekilde sen, kendin keşfedebilirsin.

  • Düzenli olarak ders alabiliyor muyum?
    Evet, seçtiğin öğretmenle bir program oluşturabilir, düzenli olarak inekle’den online özel ders alabilirsin.
  • İstediğim zaman ders alabilir miyim?

    Her öğretmen her an müsait olmayabilir. Müsait öğretmenlere anında ders talebi gönderebilir ve online derse girebilirsin. Ders almak istediğin belli bir öğretmen varsa, önceden mesaj ya da SMS göndererek randevulaşmanı tavsiye ederiz.

    Kısaca öğretmen müsait olduğu sürece sen de ders alabilirsin. inekle.com’da sabah 4.30’da dahi ders yapıldığı olmuştur.

  • Dersler kaç dakika?
    Derslerin önceden belirlenmiş, zorunlu bir süresi yoktur. inekle’de 2 dakika süren ders de var, 4.5 saat süren ders de. Dersin ne kadar süreceğini sen belirlersin. İstediğin zaman dersten çıkabilirsin.
  • Ders esnasında dakikam biterse ne olur?
    Ders esnasında hesabında 5 dakika ve 1 dakika kaldığında sana otomatik uyarı gönderilir. Dersteyken dakika satın almak istersen, ayrı bir sekmede Dakika İstasyonu’na girerek, istediğin miktarda dakika alabilirsin. Ya da istersen öğretmene haber vererek, dersi bitirip, dakika alıp tekrar ders talebi gönderebilirsin.
  • Mouse ile yazmak zor. Kolay bir yolu yok mu?
    Tahtanın solunda yer alan araçlar arasında Aa ile ile belirtilmiş bir araç göreceksin. Tahtaya yazı yazarken bu text aracını kullanabilir ve işini oldukça kolaylaştırabilirsin!
  • Sorunun üzerine siyahla yazınca gözükmüyor.
    Tahtanın solunda birkaç renk seçeneği göreceksin. Başka bir renk seçerek yazmaya devam edebilirsin.
  • Tahtayı genişletmek mümkün mü?
    Sağ tarafta yer alan chat kısmını kapatabilir, bu sayede tahta alanını genişletebilirsin. Bunun için sayfa numaralarının en üstünde yer alan, sağa bakan okun olduğu kulakçığa basman yeterli. Bu durumda ders yaptığın kişiye de aynı şekilde tahtayı genişletmesini söylemeyi unutma ki senin yazdıklarını görebilsin. Sağ tarafı kapattığında sesli iletişim etkilenmez.Bu bölüm kapalıyken, chate bir şey yazılırsa tahtanın en sağında kırmızı bir yanıp sönme efekti olur. Chat bölümünü tekrar açmak istersen yine aynı kulakçığa basman yeterli.
  • Tahtaya yazdıklarımız geç çıkıyor. Neden?
    Büyük ihtimalle sayfaya çok fazla şey yazıldı. Yeni bir sayfaya geçin.
  • Tahta silindikten sonra da eski yazılanlar görüntülenebilir mi?
    “Geri al” butonu ile tahtanın birkaç adım önceki halini görüntüleyebilir ve sonrasında “İleri al" butonu ile tahtanın son haline geri dönebilirsin. "Geri al" butonuna basıldıktan sonra tahtaya herhangi bir müdahale yapılırsa tahtanın son haline dönmen mümkün olmayacaktır. Geri al butonu sadece 10 adım kadar geri gittiğinden, tahtada yazanlara geri dönmen gerekecekse, tahtayı silmek yerine yeni bir sayfaya geçmeni tavsiye ederiz.
  • Tahtaya yüklediğim resimlerin yerini nasıl değiştirebilirim?
    Tahtanın sol üstünde yer alan soru yükleme butonunun hemen sağ altındaki aracı kullanarak resimlerin yerlerini değiştirebilirsin.
  • Ders esnasında sorumu DijiTahta’ya nasıl aktarabilirim?
    Dersten önce sorularını inekle.com üzerinde hazırlaman gerekir. inekle’ye giriş yaptıysan sorularını hazırlamak için tıkla.
  • inekle’den online özel ders almak için ne gerekiyor?
    Dizüstü veya masaüstü bir bilgisayarın, internet bağlantın ve sesli iletişim kurmak istiyorsan mikrofonun olması gerekir.
  • 3G ile çalışır mı?
    Evet, bu şekilde ders veren öğretmenlerimiz var
  • 3G paketimden çok yer mi?
    Canlı ders esnasında sadece chat kullanıldığı takdirde hesaplamaya değmeyecek kadar düşük bir veri transferi gerçekleşir. Sesli iletişim kullanıldığı takdirde, bir saatlik ders esnasında upload (yüklenen) ve download (indirilen) edilen verinin toplam büyüklüğü 100 Mb civarındadır. (Kameranın kullanıldığı görsel iletişim sağlanan yapılarda veri akışı çok daha fazladır ve inekle’de kameralı iletişim yok)
  • Herhangi bir program yüklemem gerekir mi?
    Hayır, herhangi bir program yüklemen gerekmez. Ancak, tarayıcı olarak Google Chrome ya da Firefox tercih etmelisin. Bu tarayıcılarda daha verimli ders yapabilirsin.
  • inekle tabletlerde çalışıyor mu?

    inekle Android tabletlerde Google Chrome’dan girildiği taktirde çalışır ve ders yapılabilir. Bu noktada Chrome tarayıcınızın güncel olmasına dikkat edin lütfen.

    iOS tabletlerde sadece Safari tarayıcısında çalışıyor.

  • inekle akıllı telefonlarda çalışıyor mu?
    Hayır, inekle akıllı telefonlarda çalışmıyor.
  • inekle’nin uygulaması var mı?
    Evet, inekle'nin mesajlaşma modülünün uygulaması ve soru-cevap modülleri var. Google Play'den yada App Store'dan indirebilirsin. Fakat canlı ders için bir uygulama üzerinden değil, tarayıcı üzerinden erişim sağlayabilirsin.
  • inekle’den online özel ders almak için özellikle tercih etmem gereken bir tarayıcı var mı?
    Lütfen Google Chrome ya da Mozilla Firefox kullan ve tarayıcının güncel olduğundan emin ol.
  • Kameram olması gerekir mi?
    inekle sanal sınıfında görüntülü iletişim yoktur (Eskiden vardı ancak tercih edilmediği için kaldırdık ve daha iyi bir sesli iletişim sistemi getirdik). Bu nedenle kameran olması gerekmez.
  • Mikrofonum olması gerekir mi?
    Canlı derste sesli iletişim kurmak istiyorsan eğer, sen kendi sesini kapasan dahi, sesli görüşmeye katılabilmek için dahili ya da harici mikrofonun olması gerekir. Sesli görüşmeyi başlattıktan sonra istersen kendi mikrofon sesini kapatabilirsin. Bu durumda chat bölümünden yazarak öğretmenle iletişim kurabilirsin.
  • Mikrofonlu kulaklığım var, yeterli mi?

    Mikrofonlu kulaklıklar her zaman uygun olmayabiliyorlar. Seninkini kontrol etmek istersen bu linke tıklayabilirsin: http://clientsupport.twilio.com/

    Açılan sayfada ilk beş kutunun yeşil olması gerekir. “Voice Test Call” yazan kutu kırmızı ise, sistem kulaklıktaki mikrofonu görmüyor demektir. Bu durumda inekle’de de sesli iletişim kuramazsın.

  • Mikrofonum var ama sesim karşıya gitmiyor. Ne olabilir?

    Öncelikle, derse girdiğinde Sesli Görüşmeyi Başlat butonuna tıkladın mı? Cevabın hayır ise, tekrar dene lütfen. Cevabın evet ise, bunun birkaç nedeni olabilir. Tespit etmek için bu linke tıkla:http://clientsupport.twilio.com/

    Linke tıkladığında test otomatik olarak başlayacaktır. Sistem, ses kontrollerini yapmak için senin iznine ihtiyaç duyabilir. Böyle bir durumda test sayfasında açılan kutuda ‘İzin Ver’ seçeneğine tıklaman gerekir.

    Sorunsuz bir sesli iletişime için açılan sayfadaki ilk 5 kutunun aşağıdaki gibi yeşil olması gerekir.

    Bu kutular yeşil olduğu halde sesle ilgili problem devam ediyorsa, internet bağlantınla ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsin. Lütfen inekle.com dışındaki tüm sekmeleri ve varsa bilgisayarında çalışan diğer programları kapat. Mümkünse internete kablo ile bağlanmayı deneyebilirsin.

    Kutular kırmızı ise hangi kutunun kırmızı olduğuna bağlı olarak sorunu çözebilirsin.İlk üç kutu internet bağlantısının yetersizliği, yüksek ping değeri veya tarayıcıdan kaynaklı olabilir. Sırasıyla http://www.speedtest.net/ adresine girerek ‘Download’ hızını ve ‘Ping’ değerini test edebilirsin. Download hızı internetinin hızını verirken ping değeri de yapılan işlemler için internetinin verdiği tepki süresini temsil eder. Eğer test sonucunda düşük internet hızı veya yüksek ping değeri ile karşılaşırsan modemi kapatıp bir süre bekleyip sonra tekrar açabilirsin. İnternet hızında veya ping değerinde herhangi bir sorun yoksa inekle’ye farklı bir tarayıcıdan girmeyi deneyebilirsin. Yardıma ihtiyacın olursa, sayfanın sağ tarafında bulunan ‘Log Output’ kısmındaki kırmızı renk ile yazan yerleri kopyalayıp info@inekle.com adresine gönderebilirsin.

  • Benim sesim öğretmene gidiyor ama öğretmenin sesi bana gelmiyor. Neden olabilir?
    Hoparlörünün ses ayarında ya da bağlantısında bir hata olabilir. Lütfen kontrol et. Bu konuda biz yardımcı olamıyoruz.
  • Öğretmenin sesi kesik kesik geliyor. Neden olabilir?
    Sesin kesik kesik gelmesi ya internetin yavaş olmasından ya da mikrofondaki bir sorundan kaynaklanabilir.
  • Ekran görüntüsünü nasıl kaydedebilirim?
    Ekran görüntünü kaydetmek için Windows 7 (veya üzeri) kullanıcısıysan Donatılar'da bulunan Ekran Alıntısı Aracı'nından yararlanabilirsin. (Detaylı açıklama için tıkla) Windows XP kullanıcısıysan klavyendeki Print Screen tuşundan faydalanabilirsin. (Detaylı açıklama için tıkla) Mac OS X kullanıyorsan Shift, Command ve 4 tuşlarına aynı anda basarak benzer bir modülü aktive edebilirsin. Ayrıca, internet tarayıcına Fireshot adlı eklentiyi yükleyerek, dilediğin websitesinden kolayca görüntü alabilirsin: FireShot'ı indir
  • Teknik sorun yaşıyorum ancak, problemi tespit edemiyorum. Ne yapmalıyım?
    info@inekle.com adresine mail göndererek bizi haberdar edersen en kısa sürede seninle iletişime geçip yardımcı olmaya çalışırız.
  • Derse girdim fakat hızda bir yavaşlık var.
    İnternet hızını kontrol et (Hız testi). Upload hızının en az 0.5 Mbps olduğuna emin ol. Mümkünse kablolu internete geç. Seans esnasında dosya yüklemelerini durdur ve bulunduğun diğer web sayfalarından çık.
  • DijiTahta'ya yazı yazmaya çalıştığımda istemediğim çizgiler çıkıyor.
    Genelde bu problemin kaynağı internet tarayıcılarına yüklü çeşitli eklentiler ve araç çubukları oluyor. Bu kötü amaçlı yazılımlar devamlı dışarıya veri akışı gerçekleştirdiği için DijiTahta'nın düzgün çalışmasını engelliyor. Var olan tarayıcını silip, sıfırdan yepyeni bir tarayıcı yüklemek en kesin çözüm.